Lediga tjänster

På den här sidan visas lediga tjänster hos ARN.

Allmänna reklamationsnämnden söker en enhetschef till kanslienheten

Beskrivning av arbetsplatsen

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en myndighet med kontor på Kungsholmen i Stockholm. Vårt uppdrag är att pröva tvister mellan konsumenter och företag. Hos oss arbetar ca 50 medarbetare, varav ca 35 jurister och åtta administratörer. Administratörerna arbetar tillsammans med en vaktmästare på kanslienheten. Utöver våra anställda är ett stort antal externa beslutsfattare (domare), föredragande och ledamöter knutna till ARN.

Kanslienheten ansvarar bl.a. för

 • registrering av inkomna ärenden och handlingar
 • expediering av beslut
 • administration av nämndens beslutsammanträden
 • svar på frågor från parter och allmänhet per telefon och e-post
 • service och vaktmästeri
 • lokal- och säkerhetsfrågor

ARN är en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. ARN arbetar aktivt med utvecklingsfrågor. Ett led i detta arbete är att tillvarata medarbetarnas kompetens och erbjuda möjligheter för medarbetarna att engagera sig och utveckla sina kunskaper i olika frågor. ARN vill också ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en chef till kanslienheten.

Som enhetschef leder, planerar och utvecklar du arbetet på kanslienheten. Du har fullt personalansvar för medarbetarna på enheten, vilket bl.a. innebär att du säkerställer att medarbetarna är delaktiga och engagerade i arbetet och väl förtrogna med målen för verksamheten. Du följer upp verksamheten och försäkrar dig om att verksamheten bedrivs effektivt och med hög kvalitet. Du bidrar till att ARN är en attraktiv arbetsgivare och en modern myndighet.

Du ingår i myndighetens mellanchefsgrupp. I uppdraget ingår att samarbeta med de andra enhetscheferna för att på bästa sätt utveckla ARN:s gemensamma uppdrag, medverka till att myndigheten har enhetliga rutiner och verka för att myndigheten uppnår goda resultat.

Du kommer att jobba tillsammans med myndighetsledningen i olika frågor av administrativ karaktär. Du förväntas också att delta i myndighetens utvecklings- och kvalitetsarbete samt i olika projekt- och arbetsgrupper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har minst tre års väl vitsordad chefserfarenhet inom statlig verksamhet eller från annan verksamhet som bedöms som likvärdig,
 • har god överblick och förstår helheten samt är en god arbetsgivarrepresentant,
 • är öppen och driven samt har god förmåga att leda och motivera samt skapa engagemang och arbetsglädje både på gruppnivå och individnivå,
 • är lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera och hanterar frågor och problem på ett direkt och professionellt sätt,
 • har god förmåga att fatta och stå för dina beslut,
 • har lätt för att etablera förtroende och skapa samarbete med personer på olika nivåer i organisationen,
 • har lätt för att utveckla, effektivisera och driva igenom förändringar och följer upp verksamhetsutvecklingsinsatser,
 • har förtroende för dina medarbetares kompetenser och ger dem förutsättningar att ta ansvar för hur uppgifter ska lösas,
 • tycker om att ge service och lösa problem samtidigt som du är ordningsam och har struktur i din vardag,
 • är en van IT-användare och har goda kunskaper i Officepaketet,
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och så även gärna på engelska.

Tester kan komma att användas vid denna rekrytering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Meriterande

Du ska ha gymnasieexamen, men det kan vara meriterande om du har eftergymnasial utbildning.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Dnr: 2022-07628

Sista ansökningsdag: 2022-05-24

Ansökningsförfarande

Ansökan görs med e-post till rekrytering@arn.se senast den 24 maj 2022. Ange referens 2022-07628 i din ansökan.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringsstöd i samband med denna annonsering.

Genom din ansökan kommer ARN att behandla dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbetet. Behandlingen sker i enlighet med dataskyddsförordningen och annan kompletterande lagstiftning. Du kan läsa mer om detta på vår webbplats. Din ansökan i sin helhet kommer att sparas av myndigheten i två år i enlighet med Riksarkivets föreskrifter (RA-FS 2004:1). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Kontaktpersoner

Marcus Isgren
ARN:s ordförande och chef
08-508 860 60

Martin Elfver
SACO
08-508 860 45

Kamran Mardani
ST
08-508 860 37

Uppdaterad: