Praktik & beredskapsjobb

ARN är, som arbetsgivare och verksamhet, mån om att skapa möjligheter för praktikanter och studenter. Många är också intresserade av att praktisera hos oss, vilket vi är glada för. Dessvärre kan vi dock bara ta emot ett fåtal av alla som söker praktik. Under hösten 2018 har vi tyvärr inte möjlighet att ta emot praktikanter.

Praktik i staten

Allmänna reklamationsnämnden erbjuder i mån av möjlighet praktik till nyanlända och till personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. 

Praktiken syftar till att ge praktikanter ökade möjligheter att förbättra sitt kontaktnät, få arbetslivserfarenhet och utveckla sina svenska språkkunskaper. Detta kommer i förlängningen att öka möjligheterna till arbete på den vanliga arbetsmarknaden.

Moderna beredskapsjobb

Allmänna reklamationsnämnden erbjuder moderna beredskapsjobb till nyanlända under 2018 och långtidsarbetslösa som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin. 

Beredskapsjobben syftar till att erbjuda nyanlända och långtidsarbetslösa enklare jobb som i förlängningen kan förbättra deras möjligheter på arbetsmarknaden. I rekryteringen samarbetar vi med Arbetsförmedlingen. Är du intresserad, kontakta din lokala arbetsförmedling.

Uppdaterad: